>
" ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Only Lovers Left Alive (2013) "

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

''Η άκρη της τρύπας''


Άραγε έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι ρολό παίζουν οι τρύπες στην ζωή σου;
Υπάρχουν εκατομμύρια ειδή! Μικρές, μεγάλες, στενές, σκοτεινές.
Μαύρες τρύπες, τέτοιες που η δύναμη τους δεν επιτρέπει σε τίποτα να τους ξεφύγει. Ακόμη, τρύπες απ’ όπου περνάς , άλλοτε σφηνώνεις και πασχίζεις να ξεγλιστρήσεις. Υπάρχουν μερικές, πράγματι σπάνιες, που σε βγάζουν στην άλλη άκρη της Γης! Απέραντες σκουληκότρυπες που οδηγούν σ’ άλλες διαστάσεις, προσφέρουν αυτό το ταξίδι στο γαλαξία  που επιθυμείς.
Υπάρχουν και άλλων ειδών τρύπες φυσικά.
Όπως αυτές του διαφράγματος και του κλείστρου της φωτογραφικής μου μηχανής, στις οποίες χάθηκα εγώ. Όλα γίνονται διαισθητικά! Εστιάζω, πατώ το κουμπί και όσο περιμένω το φως να φτάσει στον αισθητήρα δημιουργώντας την εικόνα μου, αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη έξω από το τετράγωνο κουτί της ρουτίνας. Κάθε πιθανότητα είναι ανοιχτή, και αυτό είναι το κλειδί!
Πέρα από μέσο έκφρασης, η φωτογραφία είναι μια άσκηση στην παρατήρηση, στην υπομονή και στην αυτοσυγκέντρωση, αλλά κυρίως μια άσκηση εμπιστοσύνης της διαίσθησης. Φυσικά αποτελεί και μια άσκηση στην αφήγηση! Η φωτογραφία είναι ένα όχημα για να διηγηθείς ιστορίες, μια σκηνή για το θέατρο της καθημερινότητας.
Μέσα από τον φακό έμαθα να δίνω νέα άξια στα φαινομενικά ασήμαντα που με περιβάλλουν. Έμβια και άβια, χρώματα και υφές, παρουσία και απουσία φωτός, εκφράσεις και σκηνές, όλα παίρνουν διαφορετικές διαστάσεις και ερμηνείες.
Αυτό που πραγματικά συναρπάζει είναι ότι, το ίδιο αντικείμενο ή σύνθεση μπορεί να παρατηρηθεί και να καταγράφει άπειρες φόρες, κάθε μια από διαφορετική οπτική γωνία τονίζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας διαφορετικά συναισθήματα και προσφέροντας διαφορετικές ιστορίες!
Τελικά τι θα εμφανιστεί στην άκρη της τρυπάς;
Προτιμώ να μην γνωρίζω ,μέχρι και την τελευταία στιγμή!


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου