>
" ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Only Lovers Left Alive (2013) "

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

''Le Grand Bleu'' (1998)




Αγγλικός Τίτλος: The Big Blue
Αυθεντικός Τίτλος: Le grand Bleu
Είδος: Δραματική, Ρομαντική
Διάρκεια: 118'
Γλώσσα: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά
Χώρα: Γαλλία, Η.Π.Α., Ιταλία
Εταιρεία Διανομής: New Star
Σκηνοθεσία: Luc Besson
Σενάριο: Luc Besson (σενάριο,ιστορία), Robert Garland, Marilyn Goldin, Jacques Mayol, Marc Perrier
Ηθοποιοί: Rosanna Arquette (Johana Baker), Jean-Marc Barr (Jacques Mayol), Jean Reno (Enzo Molinari), Paul Shenar (Dr. Laurence), Sergio Castellitto (Novelli)
 

Απέραντο Γαλάζιο

Το «Απέραντο Γαλάζιο» είναι μία πολύ δυνατή ταινία, που αφηγείται τις περιπέτειες δύο φίλων που ασχολούνται με τις καταδύσεις. Ο Jean Reno υποδύεται έναν παγκόσμιο πρωταθλητή καταδύσεων, τον Enzo, ο οποίος κυνηγάει με μανία τη δόξα. Ο Jean-Marc Barr υποδύεται τον παιδικό φίλο του Enzo, τον Zack, ο οποίος λατρεύει τη θάλασσα και συγκεκριμένα τις καταδύσεις. Οι δύο φίλοι λαμβάνουν μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων και η δράση ξεκινά.
Για όσους αγαπούν τη θάλασσα, η συγκεκριμένη ταινία θα τους ενθουσιάσει. Τα τοπία, οι υποβρύχιες λήψεις, η μαγεία του υδάτινου κόσμου, καθιστούν τη συγκεκριμένη ταινία μοναδική. Η ηρεμία που πηγάζει από αυτή την ταινία είναι εκπληκτική. Ο σκηνοθέτης Luc Besson σε συνδυασμό με τις μουσικές που συνέθεσε ο Eric Serra, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κλίμα ηρεμίας και γαλήνης.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, κάποιες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν σε ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στην Ίο και στην Αμοργό και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Πέρα όμως από τη ηρεμία που προσφέρει η συγκεκριμένη ταινία, υπάρχουν και αρκετές στιγμές έντασης, ιδίως κατά τη διάρκεια των ελεύθερων καταδύσεων. Φυσικά από την ταινία δε λείπει και το μελαγχολικό στοιχείο, το οποίο εξάλλου είναι στενά συνδεδεμένο με τα άτομα που αγαπούν τη θάλασσα και ιδιαίτερα το βυθό και τις καταδύσεις.
Συνολικά, η συγκεκριμένη ταινία, η οποία διαρκεί δύο ώρες, είναι αξιόλογη και σίγουρα αξίζει να τη δείτε. Μη σας τρομάζει το γεγονός ότι γυρίστηκε το 1988, οι σκηνές είναι εκπληκτικές και έτσι δε θα καταλάβετε ότι είναι γυρισμένη πριν από 22 χρόνια.  Ετοιμαστείτε για μία υποθαλάσσια εμπειρία, με μία δόση χιούμορ και με αρκετή δόση μελαγχολίας ειδικά προς το τέλος της ταινίας.

Βαθμολογία: 8/10
 



 



Trailer